Sfaturi pentru un stil de viata sanatos. Cum sa incepi?

In ultima perioada, tot mai multe persoane aleg sa aiba un stil de viata cat mai sanatos cu putinta. Tentatiile sunt mari, la tot pasul gasim fast food-uri, ne este mai usor sa ajungem undeva cu taxi decat sa mergem pe jos, sa facem miscare, dormim mult mai putin decat trebuie s.a.m.d.

Happy family is preparing a healthy dinner in the kitchen. Mother is cutting vegetables.   [url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786778][img]http://img143.imageshack.us/img143/364/familyyv.jpg[/img][/url]

Toate astea duc la un stil de viata care nu ne face cinste, si ne mai si intrebam de ce… de ce nu pot sa fiu cu 5 kg mai slaba, de ce am stare de oboseala permanenta, de ce am insomnii, de ce tot stresul asta, de ce, de ce, de ce? Din cauza stilului de viata pe care il ai, si din cauza ca nu faci nimic pentru a schimba asta. Ce mai astepti? Apasa pe butonul schimbarii si hotaraste-te sa ai o viata sanatoasa si frumoasa. Actioneaza. E timpul! Nu ai nimic de pierdut, dimpotriva.

Inceputul e greu, dar cand te-ai hotarat sa incepi sa ai un stil de viata sanatos, pune-te pe treaba. Dupa cateva zile, totul o sa fie mai usor.

Elimina grasimile in exces, prajelile, fast food-urile, sucurile acidulate, dulciurile, si gaseste-le inlocuitori sanatosi. Miscare, fa miscare… cat mai multa. Cu asta poti sa incepi.

Dimineata putina miscare- gimnastica, atata timp cat iti permiti, pentru ca trebuie sa mergi si la munca. Continua sa faci miscare si seara. Nu uita incepe cu putin, si fa din asta o obisnuita. Hidrateaza-te. Mai ales dimineata, cand organismul nostru are nevoie de apa pentru ca intreaga noapte a functionat la parametrii optimi. Este recomandat de catre nutritionisti sa bem un pahar de apa imediat ce ne trezim. Asadar, succes. Alege sa traiesti sanatos si frumos.

 

 

 

 

Share Button

Comments

comments