De ce se despart cei care încă se iubesc. Adevăratul motiv al despărţirii relaţiilor şi căsniciilor

wallup.net

De ce ne despărţim… chiar dacă ne iubim?  Adevăratul motiv al despărţirii nu este înşelarea, nu sunt nici măcar problemele financiare sau caracterul diferit pe care îl avem, nici viziunea diferită pe care o avem asupra problemelor care ne dau târcoale cu scopul de a ne distanţa uşor, dar sigur.  Chiar dacă flacăra iubirii se încăpăţânează să ardă şi luptă pentru căldura din inimile noastre împreunate, nu aceasta este cauza pentru care spunem stop relaţiei. Iubirea este incompletă fără ceva mult mai profund.

Cea mai comună problemă care duce la o despărţire usoară, dar extrem de sigură este atunci când dispare lipsa dorinţei de a investi în căsnicia sau relaţia pe care o avem. Nu te poţi baza doar pe ea, atunci când speri să ai relaţia pe care ţi-ai dorit-o, atunci când tot ce faci este să speri, să speri că lucrurile, problemele sau situaţia proastă în care esti împreună cu ea… se repară doar sperând. Dacă tot ce faci este să aşteţi cu mâinile în sân şi să speri că timpul le rezolvă pe toate, ai dreptate. Le rezolvă, dar nu neapărat aşa cum vrei tu sau cum tu îţi doreşti.

Când interesul tau este undeva sub baremele decente, asa o să devină şi interesul ei. Iar tu, femeia din relaţie… nu poţi doar să speri şi să aştepţi ca el să facă ceva, dacă tu eşti departe de a lupta pentru dorinţa de a rămâne împreună. Adevăratul motiv al despărţirii este lipsa dorinţei de a investi în relaţia în care eşti.

De ce se despart cei care încă se iubesc? De ce nivelul dorinţei de a rămâne împreună a scăzut? De ce relaţia a devenit atât de banală şi lipsită de adrenalină şi fericire? De ce ei, cei care obişnuiau să fie atât de fericiţi împreună şi-au pierdut lipsa de interes? Cine a spus că într-o relaţie sănătoasă este suficientă doar iubirea?  Lasă lenea să fie pentru cei lipsiţi de iubirea pe care voi o aveţi unul faţă de celălalt. Asta nu-ţi face cinste ţie. Investind în relaţia ta mai mult decât de obicei, te duce către relaţia sănătoasă pe care ţi-ai dorit-o mereu.

Mai ţii minte când bunicii iţi ziceau că dacă nu pui burta pe carte, pui mâna pe sapă? Ei bine, acum e timpul să  pui mâna pe sapă şi să cauţi în adâncul sufletului gramezile de sentimente şi amintiri care au dus la construirea puritaţii iubirii voastre.

De ce se despart cei care încă se mai iubesc?

Share Button

Comments

comments